Peekoniga käharendiivia salat

1 lehtedest eraldatud käharendiivia pea
3 sl külmpressi oliiviõli
150 g kuubikuteks lõigatud suitsupeekonit
2 kuubikuteks lõigatud saiaviilu

Kaste:
1 purukspressitud küüslauguküüs
1 sl punaveini äädikat
2 tl mahedat sinepit
3 sl oliiviõli
soola ja jahvatatud musta pipart

Rebi pestud ja kuivatatud salatilehed parajateks tükkideks ja pane kaussi. Kuumuta õli pannil ja prae selles peekonikuubikud. Tõsta peekonikuubikud vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Pane pann taas tulele, vala õli ja prae selles saiakuubikud. Tõsta ka saiakuubikud majapidamispaberile nõrguma. Valmista salatikaste, segades ained omavahel. Jahtunud ja nõrutatud peekon ja saiakuubikud tõsta salatilehtedele ja maitsesta kastmega. Sega salat kergelt läbi ja serveeri.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga