Slaavipärane puravikusupp

3/4 l tükeldatud puravikke või 1 dl kuivatatuid
1-2 sl võid
tükk sellerit
2 porgandit
2 sibulat
2-4 küüslauguküünt
2-3 keskmist kartulit
1,5 l vett
2 lihapuljongikuubikut
1 loorberileht
10 tera musta pipart
1 soolakurk
soola
hapukoort

1. Pruunista tükeldatud puravikud pannil koos poole koguse võiga paar minutit.
2. Viiluta aedviljad. Sulata potis ülejäänud või ja pruunista seal aedviljad. Lisa hulka vesi, puljongikuubikud ja loorberileht. Keeda aedviljad poolpehmeks.
3. Lisa supi sisse puravikud ja maitseained ning kontrolli soolasust.
4. Riputa valmis supile peale väikesteks tükkideks lõigatud soolakurk. Serveeri supp koos hapukoore ja rukkileivaga.
Hüva nõu:
Kõige maitsvam supp valmib värsketest seentest. Hõrgutava supi saad ka kuivatatud seentest, siis on seente leotusvesi heaks supileemeks.
Soovi korral võid supile enne valmimist lisada ka purustatud tomateid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

71 kommentaari “Slaavipärane puravikusupp