Kukeseenesupp

1-2 sibulat
1 sl õli
300 g kukeseeni
2 sl nisujahu
4-5 dl vett
1 taimepuljongikuubik
5 dl piima
100 g sulatatud võid
toorjuustu või sulatatud juustu
estragoni
soola
musta pipart

1. Haki sibulad, vala potti õli ning prae sibulad. Lisa tükeldatud kukeseened, sega. Riputa sibula-seenesegule jahu, sega läbi ja vala hulka taimepuljong ja siis piim. Keeda pisut.
2. Lisa juust ja maitseained. Kontrolli maitset. Serveeri koos hea leivaga.
Hüva nõu:
Kukeseente asemel võid kasutada musti torbikseeni või kitsemampleid.
Soovi korral võid supile lisada ka paar küüslauguküünt.
Kui sa ei soovi piima kasutada, asenda see purustatud konservtomatite ja kookospiimaga. Kasuta siis maitseaineks ka sidrunimahla ja koriandrilehti, nii saad Tai-hõngulise roa.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga