Kukeseenesupp 1

2 sl õli
1/2 viilutatud porrut
1 pastinaak
2 porgandit
1 l kukeseeni
1 l taimepuljongit (kuubikust)
200 g sulatatud juustu
1/4 tl valget pipart
1/2 tl harakputke
1/2 tl tüümiani
(soola)
hakitud murulauku

1. Kuumuta õli potis. Sega selles porrurõngad ja tikusarnaselt peeneteks viiludeks lõigatud juurviljad.
2. Lisa hulka viilutatud seened, sega ja vala juurde puljong. Hauta suppi umbes 15 minutit.
3. Lisa sulatatud juust lusikaga, lase sel supisse sulada. Maitsesta supp ja paksenda see soovi korral maizena paksendajaga või väheses vees segatud odratärklisega.
4. Kontrolli maitset, lisa vajadusel soola ja riputa peale hakitud murulauku.
Hüva nõu:
Katseta sama suppi ka puravikest, shampinjonidest või kitsemamplitest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga