Kevadkogritsasupp

3 dl eeltöödeldud või 40 g (u 10 tk) kuivatatud kevadkogritsaid
2 sl õli
3 sl nisujahu
8 dl taimepuljongit (kuubikust)
150 g sulatatud või toorjuustu
1 dl koort
1/2 tl tüümiani
1/2 tl estragoni
1/2 tl piprasegu
(paar tl sidrunimahla, kuiva sherrit või portveini)
soola
1 dl peterselli

1. Tükelda eeltöödeldud, nõrutatud kevadkogritsad.
2. Pruunista seened kergelt õlis ja riputa juurde jahu, ära seda enam pruunista. Lisa hulka taimepuljong ja tõsta lusikaga hulka juust. Kuumuta samal ajal segades, kuni juust on sulanud.
3. Lisa koor ja maitseained. Maitsesta soovi korral sidrunimahla või kuiva sherriga. Kontrolli soolasust.
Enne serveerimist riputa peale peterselli.
Hüva nõu:
Kevadkogritsasupi juurde sobib suurepäraselt klaasike sherrit.
NB! Ära unusta kevadkogritsaid eelnevalt hoolega puhastamast, et liivaterad süües hamba all ei ragiseks.
Kevadkogritsaid keedetakse rohkes vees kaks korda vähemalt 5 minutit, vahepeal seeni hoolega loputades ja vett vahetades.
Kuivatatud kevadkogritsaid leotatakse enne toiduks valmistamist vähemalt kaks tundi ja keedetakse seejärel samamoodi nagu värskeid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga