Austerserviku – juustusupp

1/2 porrut
2 porgandit
1 l austerservikuid
2 sl õli
1 l taimepuljongit
200 g sulatatud juustu
1/4 tl valget pipart
1/2 tl tüümiani
(1 sl Maizena paksendajat)

hakitud murulauku või värsket tüümiani

1. Pese porru ja lõika see rõngasteks. Viiluta porgandid tikusarnasteks ribadeks.
2. Kuumuta potis õli. Lisa porru ja porgand, sega ja kuumuta veidi. Hetke pärast lisa tükeldatud seened, sega ja kalla juurde puljong. Lase supil haududa umbes 10 minutit.
3. Lisa lusikaga juurde sulatatud juust, sega ja lahusta see supis. Maitsesta supp ja paksenda vajadusel.
4. Proovi maitset. Enne serveerimist riputa peale hakitud murulauku ja paku juurde värsket leiba.
Hüva nõu:
Proovi suppi valmistada ka shampinjonidest, shiitekeseentest, kukeseentest või puravikest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga