Peen puravikusupp

2 sl võid
1/2 tl karrit
1 sibul
0,5 l tükeldatud puravikke
1/2 punast paprikat
5 dl vett
1 taimepuljongikuubik
100 g sinihallitusjuustu
4-5 dl piima
1 tl estragoni
musta pipart
1 dl kohvikoort
röstitud leivakuubikuid
värsket basiilikut

1. Sulata potis või. Lisa karri ning tükeldatud sibul, seened ja paprika. Hauta neid veidi aega.
2. Lisa vesi ja puljongikuubik. Keeda tasasel tulel, kuni ained on pehmed.
3. Purusta ained saumikseriga või köögikombainis püreeks. Lisa murendatud juust ja sega, kuni see on sulanud. Kalla juurde piim. Kuumuta keemiseni ja maitsesta.
4. Maitsesta suppi koorega ja proovi maitset. Serveeri supi juurde röstleivakuubikuid.
Hüva nõu:
• Röstitud leivaviiludele võid anda seene kuju.
• Sinihallitusjuustu kasutamisel ei ole vaja supi sisse soola lisada.
• Puravikusupp maitseb veel paremini, kui serveerid seda järgmisel päeval pärast valmistamist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga