Vanillivahuga täidetud mandlikoogid

ALUS:
100 g margariini või võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
8 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
4 dl piima

MANDLIKATE:
100 g margariini või võid
1 kott mandlilaaste (40g)
2 dl kaerahelbeid
2 dl suhkrut
2 sl piima
1 sl vanillisuhkrut

TÄIDIS:
2 dl vanillikiselli (pulbrist)
2 dl vahukoort
1 sidruni riivitud koor

1. Vahusta rasv ja suhkur kohevaks. Lisa munad ükshaaval, tugevasti kloppides. Sega küpsetuspulber jahu hulka. Lisa jahu ja piim vaheldumumisi taignasse.
2. Kanna taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
3. Sulata mandlikatteks mõeldud rasv. Sega muud ained sellesse. Kanna segu ühtlaselt taignale.
4. Küpseta kooki ahjus 225°C juures umbes 20 minutit.
5. Valmista vanillikisell pakendil märgitud viisil.
6. Kui vaja, siis lase kissellil jahtuda. Klopi koor kõvaks vahuks ja sega see kisselliga. Maitsesta vaht riivitud sidrunikoorega.
7. Lõika kook pikuti pooleks ja kumbki pool 8 ruuduks. Pane tükid kahekaupa ülestikku ja vanillivahtu vahele.

VÕIB KA NII:
Täida koogid vanillijäätise või vahustuva vanillikastmega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga