Pekingi part

1 hästi nuumatud ja võimalikult värske noor part (u. 2-2,5 kg)
0,5 kl viina või dshinni
2 tl soola
170 g mett
1 sl riisiveini või kuiva sherrit
0,25 l vett
1 porru
hoisini või ploomikastet

1. Pese part, eemalda rasv ja rasvanäärmed. Kuivata part nii seest kui väljast. Hõõru nahk viina või dshinniga ja lase 0,5 tundi tõmmata.
2. Kuumuta potis piisav kogus vett, lase keema tõusta ja pane part keevasse vette. Enne kui vesi uuesti keema tõuseb, tõsta part välja, kuivata, hõõru seest soolaga ja riputa taguotsapidi neljaks tunniks õhurikkasse kohta kuivama.
3. Sega mesi riisiveini ja keeva veega. Saadud seguga pintselda parti iga tunni järel, kokku 3-4 korda.
4. Riputa part uuesti üles (14-24 tunniks), tiibadest nii, et tiivad ei puudutaks keha. Äravalguva vedeliku kogumiseks aseta pardi alla kauss.
5. Pane part ahju küpsetusrestile. Küpsetusresti alla aseta pann millele vala veidi vett. Kata tiivad fooliumiga ja prae parti 220°C juures 20-25 minutit. Seejärel vähenda kuumust 160°C-ni ja jätka praadimist veel umbes üks tund (poolel ajal keera pardil teine külg). Valmis pardi nahk peaks olema punaka varjundiga tumepruun. Kui see nii ei ole, tõsta kuumust 190°C-le.
6. Vahepeal tee valmis “porrupintslid”. Pintslite valmistamiseks lõika porru valgest osast umbes 7 cm pikkused jupid, tee selle mõlemasse otsa võimalikult tihedalt 2,5 cm sügavusi sisselõikeid. Seejärel kasta porru jääkülma vette, et lõigatud otsad krussi tõmbuksid. Jäta porrud kuni serveerimiseni vette.
7. Vahepeal tee valmis ka mandariini pannkoogid. Retsepti leiad siit.
8. Võta part ahjust ja jäta 5 minutiks jahtuma. Koori pardilt nahk ja lõika 3-5 cm suurusteks tükkideks. Tõsta tükid eelsoojendatud alusele.
9. Serveeri Pekingi parti koos mandariini pannkookide, “porrupintslite” ja hoisini- või ploomikastmega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga