Mandariini pannkoogid

600 g jahu
0,25 l keeva vett
1-2 sl seesamiõli

1. Sõelu jahu segamisnõusse, kalla peale keev vesi ning sega puulusikaga kuni saad valmis taigna.
2. Tõsta taigen jahuga kaetud alusele ja sõtku kuni taigen on elastne. Kata taigen puhta rätikuga ja lase vähemalt 30 minutit kerkida.
3. Sõtku taigen uuesti läbi ja vormi sellest umbes 4 cm läbimõõduga rull. Lõika see umbes 16-ks ühesuuruseks tükiks. Patsuta tükid käega lamedateks ketasteks. Aseta kettad kahekaupa kõrvuti. Pintselda pooled kettad seesamiõliga ja tõsta õlitamata kettad nende peale. Rulli kahekordseid kettaid taignarulliga, kuni saad ketaste läbimõõduks umbes 15 cm.
4. Vala kuumale pannile seesamiõli ja küpseta kettaid mõlemalt poolt kuni näed koogile tekkimas helepruune laike, tõsta kook pannilt ja tõmba kihid teineteise küljest lahti. Aseta koogid soojendatud alusele ja kata jahtumise vältimiseks teise taldriku või fooliumiga ning aseta keeva veega täidetud keedunõu peale.
Hüva nõu:
Mandariini pannkoogid on Põhja-Hiina köögi populaarseimaid roogasid. Kooke võib serveerida peaaegu iga tükeldatud liha- ja kalaroa juurde.
Mandariini pannkoogid on Pekingi pardi kohustuslikuks lisandiks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga