Gazpacho

2 viilu saia
500 g hästivalminud tomateid
1 roheline paprika
1 väiksem salatikurk
3 küüslauguküünt
1 mugulsibul
100 ml külmpressitud oliiviõli
4 sl palsamiäädikat
100 ml tomatimahla või külma vett
soola
pipart
suhkurt
peeneks hakitud köögivilju
praetud saiakuubikuid pealepuistamiseks

1. Lõika saial koorik ära. Kasta tomatid korraks keeva vette, koori nahk ja eemalda seemned. Puhasta paprika ja haki jämedalt. Koori kurk, eemalda seemned ja lõika viiludeks.
2. Puhasta küüslauk ja sibul. Purusta küüslauk ja haki sibul jämedalt.
3. Püreeri ettevalmistatud ained koos õli, äädika, tomatimahla, soola, pipra ja suhkruga ning lase külmikus mõned tunnid tõmbuda. Enne serveerimist sega supp veel kord läbi ja maitsesta. Serveeri praetud saiakuubikute ja köögiviljatükikestega ülepuistatult.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga