Tai küüslaugukaste

6 rohelist tshillipipra kauna
10 küüslauguküünt
6 shalottsibulat
1 tl sojaõli
2 laimi mahl
1 sl roosuhkrut
2 sl aasia kalakastet
2 sl aasia austrikastet

1. Puhasta tshillikaunad, küüslauguküüned ja shalottsibulad ning haki hästi peeneks.
2. Rösti seda kõike pannil kuumas õlis keskmisel kuumusel, kuni köögivili lõhnama hakkab.
3. Lisa ülejäänud ained, kuumuta keemiseni ja lase umbes 10 minutit kaane all vaikselt keeda. Vajadusel lisa vett. Lase veidi jahtuda ja vala siis kaanega klaasnõusse või pudelisse. Säilita jahedas ja pimedas.
Hüva nõu:
See teravamaitseline kaste sobib suurepäraselt grillitud liha ja riisitoitude juurde.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga