Emadepäeva kook inglise moodi

200 g võid
1 kl suhkrut
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
100 g sarapuupähkleid
100 g datleid
100 g marju
2 kl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl konjakit
50 ml hapu- või kohvikoort

Või hõõruda suhkruga kohevaks vahuks, lisada tugevasti segades munad ja vanillisuhkur. Nisujahu ja küpsetuspulbriga segada purustatud pähklid, puhastatud ja tükeldatud datlid ning marjad. Pähkli – datli – marja – jahusegu lisada vähehaaval või – suhkru – munasegule. Lõpuks lisada konjak ja koor. Taigen panna võiga määritud ja jahuga ülepuistatud koogivormi ning küpsetada ahjus 200°C juures umbes 1 tund. Võimaluse korral kasutada ümarat keskelt auguga koogivormi, siis küpseb kook ühtlaselt. Enne vormist välja löömist soovitav lasta koogil jahtuda. Kooki võib säilitada ka sügavkülmas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga