Eksootilised lihapallid

1 sibul
1-2 küüslauguküünt
500 g segahakkliha
2 muna
1 tl sambal oeleki või jahvatatud chillit
1 tl soola
1/4 tl musta pipart
1/2 tl sidrunipipart
1-2 dl vett
2 sl margariini või võid

Kaste:
3 dl lihapuljongit (kuubikust)
2 tl kurkumit
1 tl karrit
1 sl nisujahu
1/2 dl hapukoort
50 g hakitud maapähkleid
1 tl sidrunimahla
soola
musta pipart

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Sega hakkliha juurde sibul, küüslauk, munad, sambal oelek või chill pulber, sool ning pipar. Lisa vett ja sega ained pehmeks taignaks. Veereta taignast keskmise suurusega pallid. Kuumuta rasv pannil ja prae pallid kenasti pruuniks. Lase kastme puljong keema ning maitsesta see kurkumi ja karriga. Lisa leemele väheses külmas vees lahustatud jahu. Keeda 5 minutit madalal kuumusel. Lisa kastmele hapukoor, hakitud maapähklid ja sidruni mahl. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos keedetud riisiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga