Kaneelipõimik

9-10 dl jahu
25 g pärmi
1,75 dl piima
0,75 dl mett
0,5 tl soola
2 muna
1 sl sulatatud võid
1,5 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
2 dl rosinaid

Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
1 tl siirupit
2 sl kanget kohvi

1. Sega sulatatud või ja mesi piimaga.
2. Hõõru pärm suhkruga vedelks ning lisa segades piimale.
3. Lisa sool ja munad, kalla kulka 5 dl jahu, sõtku käsitsi, kuni taigen lööb kausi küljest lahti.
4. Lisa veel 5-6 dl jahu, sõtku ühtlaseks ja lase soojas koha poolteist tundi kerkida.
5. Pane taigen jahusele lauale ja jaga kaheks.
6. Rulli kumbki pool 45×20 cm suuruseks ristkülikuks, määri pealt sulatatud võiga.
7. Sega fariinsuhkur ja kannel, raputa taignale.
8. Puista peale ka rosinaid.
9. Keera taigen 2 korda kokku ja tee 2 cm laiuste vahedega sisselõiked.
10. Pane taigen küpsetusplaadile ning tõsta üle ühe sisselõike vastaspoolele.
11. Lase 30-45 minutit kerkida ja küpseta 180°C juures 15- 18 minutit.
12. Pärast 10 minutilist küpsetamist kata pealt fooliumiga, et sai liigselt ei pruunistuks.
13. Sega kokku glasuurained ja nõrista glasuur kohe saiale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga