Kookosekoogid

200 g margariini
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kohvikoort

GLASUUR:
1,5 dl kohvikoort
75 g võid
1 dl kakaopulbrit
4 dl suhkrut
100 g kookosehelbeid

1. Vahusta pehme margariin suhkruga.
2. Lisa ükshaaval lahtiklopitud munad, mikserda segu kohevaks.
3. Lisa küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga segatud jahu. 4. Viimasena lisa kohvikoor. Tõsta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi.
5. Küpseta 175°C juures 20-30 minutit.
6. Glasuuriks mõõda koor ja või väikesesse paksupõhjalisse anumasse ja aja kuumaks.
7. Lisa suhkruga segatud kakaopulber, sega hästi läbi.
8. Lase keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit.
9. Kalla glasuur jahtunud koogi peale, puista üle kookoshelvestega ja lõika tükkideks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Kookosekoogid

  1. Millisesse vormi? Mina tegin ümaras vormis, kook jäi ca 4 cm paks ning glasuuri jäi pool üle, samuti ei lähe koogile üle 50 g kookoshelbeid. Võib-olla mõeldud siis suureks plaadikoogiks? Tulemus igatahes väga magus, kuid hea.

  2. Proovige ka nii: lõigake põhi kuubikuteks – u 3x3x2cm. Võtke kuubik kahvli otsa ja kastke glasuuri sisse ning seejärel kookoshelvestesse. Asetage alusele külmkappi. Imehead suupisted näpuvahelt söömiseks.

  3. Täitsa hea kook.Mulle meeldis tuli hästi välja.Soovitan teistelgi proovida.juhul kui muidugi olete magusa armastajad see on suht magus kook.:D