Sidruni – juustukook

Põhi:
100 g küpsiseid
50 g võid

Täidis:
250 g philadelfia juustu
250 g vahukoort
3 muna kollast
4 muna valget
1 sidruni mahl
6 lehte zelatiini
4 sl suhkrut
1 tl vaniljepulbrit
50 ml keevat vett

Pealne tarretis:
2 lehte zelatiini
4 tl suhkrut
100 ml vett
2 sidruni mahl
2 lõiku sidrunit (dekoratsioon)

1. Purustada küpsised ja segada sulatatud võiga.
2. Asetada saadud mass koogivormi (30 cm).
3. Segada juust kausis suhkruga ja vaniljepulbriga.
4. Lisada enne klopitud muna kollased ja sidruni mahl, segada kuni tulemuseks on ühtlane kreem.
5. Leota zelatiini lehed külmasvees u. 5 min.
6. Segada leotatud zelatiini lehed keevas vees ja lisada enne valmistatud juustu kreemi.
7. Lisada samasse kreemi vahukoor.
8. Vahusta muna valged.
9. Nüüd segada omavahel munavalge vaht ja ennevalm. kreem. Segada ettevaatlikult suures kausis, et mass jääks kohev.
10. Panna külmikusse 2h

Pealne tarretis:
1. Leotada zelatiinilehed kylmas vees.
2. Segada kuuma vette sidruni mahl, suhkur ja zelatiini lehed. 3. Valada tarretise mass koogile peale.
4. Asetada sidruni lõigud tarretisele.
5. Panna külmikusse 2h.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga