Juurikamaa suvesupp

2-3 porgandit
4-6 kartulit
3 dl väikesi suhkruherne ja oakaunu või 2 dl herneid
1 väike lillkapsas
(2 rohelise sibula vart)
(1 naeris)
½ l vett
1 tl. soola
½ l (väikese rasvaprotsendiga) piima
1 sl nisujahu
(1 sl võid)
murulauku
peterselli
tilli

1. Tükelda kooritud köögiviljad. Kasuta naerist ja sibulat, kui nad sulle maitsevad.
2. Mõõda vesi potti. Kui ta hakkab keema, lisa sool ja seejärel porgandid, oad ja herned, sibul ja naeris.
3. Keeda veidi aega, enne kui lisad kartulid ja lõpuks lillkapsaõisikud.
4. Keeda suppi tasasel tulel ~10 minutit, kuni köögiviljad on peaaegu küpsed.
5. Klopi jahu piima hulka ja lisa segu supile.
5. Keeda tasasel tulel veel ~10 minutit. Jälgi, et supp üle ei keeks. Haki samal ajal murulauk, till ja petersell.
6. Raputa hakitud maitseained valmis supile või siis igale portsjonile eraldi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga