Soe pasta – mozzarella – basiilikasalat

3-4 tomatit
300 g mozzarellat (soovit vees)
1/2 basiilikapuhmast
100 g musti oliive
1/2 pakki pastat (soovit kikilips või teokarp)
1 küüslauguküüs
parmesani juust
20-50 g seedriseemneid
extra virgin oliiviõli
balsamico
soola
musta pipart

1. Haki tomat keskmise suurusega tükkideks, tomat umbes 8-10-ks tükiks.
2. Lõika mozzarella umbes sama suurteks tükkideks kui tomat.
3. Viiluta oliivid.
4. Pane tomat, mozzarella ja oliivid kaussi, vala peale 1,5 sl balsamicot ja sega (õrnalt) läbi.
5. Pane pann kuuma ja rösti pähklid kuldpruuniks, jäta jahtuma.
6. Pane pasta keema, niikaua haki basiilik, riivi küüsaluguküüs, lisa teistele komponentidele, pane ka pisut soola ja pipart.
7. Riivi eraldi kaussi parmesani (arvestusega u 2 sl ühe serveeringu kohta).
8. Valminud pasta nõruta, loputa kuuma veega, vala muude komponentidega kokku, lisa paar sl oliiviõli, seedriseemned ja sega.

Serveeri parmesan eraldi, kõrvale võib pakkuda röstsaia (küüslauguvõiga), joogiks nii valge kui punane kerge ja kuiv vein

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Soe pasta – mozzarella – basiilikasalat