Saarlase puder

8 keskmise suurusega toorest kartulit
keskmine peotäis mannat
150 g lahjemat sealiha (1cm kuubikutena)
1 suur sibul
2 kanamuna
200 ml piima (või rööska koort)
ahjunõu määrimiseks praerasva (või margariini)
maitse järgi soola
näpuotsatäis köömneid, kaunistuseks tilli, sibulat ja peterselli

1. Toored kartulid purustatakse (hakkmasinas), samaaegselt praetakse esmalt liha ja siis samal pannil sibul.
2. Toores kartulimass pannakse marli või õhema riide sisse ja pressitakse välja vedelik.
3. Munavalge ja kollane klopitakse segamini ja eraldatakse veerand kogusest pealt määrimiseks.
4. Manna, eelnevalt praetud lihatükid ja sibul, köömned, suurem kogus muna ja piim segatakse kartulimassi hulka, kuni ained on ühtlaselt segunenud.
5. Malmist ahjupott määritakse seest rasvainega.
6. Pudrumass pannakse ahjupotti ja hautatakse keskmises kuumuses kaane all 1 tund.
7. 3-5 minutit enne ahjust võtmist määritakse puder pealt munaga ja lastakse ahjus valmida ilma kaaneta.

Serveeritakse iseseisva toiduna hapupiima ja musta leivaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

43 kommentaari “Saarlase puder

  1. Ma ka saarlane, aga sellist suppi pole küll kuulnud ega näinud. Meie peres kutsutakse kõrvitsasuppi saarlase supiks, sest abikaasa kodukandis pole seda enne kuuldud ega tehtud, ka nüüd ei sööda, mina üksi söön nõrkemiseni.