Shokolaadikringel

Taigen:
1/2 pk pärmi
2 sl suhkrut
1 kl käesooja piima
800 g jahu
1 muna
100 g sulatatud margariini
noaotsaga soola

Vahele:
100 g sulatatud margariini
1/2 kl suhkrut
2 tl kaneeli
rosinaid

Shokolaadikreem (peale):
100 g sulatatud margariini
1/2 kl suhkrut
2 sl kakaod
1,5 sl piima

1. Pudenda pärm kaussi, lisa suhkur, sool, sega kuni muutub vedelaks.
2. Lisa piim, seejärel jahu ja muna. Sõtku kätega.
3. Sulata margariin ning lisa taignale. Sõtku seni kuni taigen lööb käte küljest lahti.
4. Kata taignakauss puhta rätikuga ja aseta veidi soojemasse kohta 20 min. kerkima.
5. Rulli taigen lahti ja pintselda sulatatud margariiniga. Seejärel laota peale suhkru-kaneeli segu ning rosinad.
6. Rulli taigen kokku (alusta enda poolt väljapoole näppudega voltimist) nii, et tekiks nn. uss.
7. Laota kringlikujuliselt eelnevalt margariiniga määritud ahjuplaadile ning pane 30 minutiks 175°C eelsoojendatud ahju.
8. Umbes 5-6 minutit enne kringli valmissaamist sulata margariin, lisa eelnevalt omavahel kokku segatud suhkur-kakao-piim ning sega kuni suhkur on sulanud (tule peal).
9. Võta kringel ahjust ja pintselda kuumalt shokolaadikreemiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

64 kommentaari “Shokolaadikringel

 1. neiu kringel :D

  Taina tegin selle retsepti järgi, sisu panin ðokolaadi (valge ja tume) ja kookost panin ka.. Tundub, et tuleb hea 😛 (ahjus praegu) .. taigen oli küll mõnusalt kerkimisaldis igal võimalikul momendil :)

 2. maiasmokkade ema

  Väga maitsev kringel. Olen teinud juba 3 korda ja tundub, et see on minu küpsetistest üks pere lemmikumaid. Aet, sa vist ei lugenud retsepti täpselt läbi, seal on ju palju teisi koostisaineid ka. Pärmi kohta nii palju, et panna tuleb 50g, mitte rohkem. Glasuuri kohta nii palju, et seda tuleb keeta aeglasel tulele nii, et kui rasvaine on sulanud, siis lisad suhkru-kakao segu, mis on piimaga segatud (piima ei tohi absoluutselt rohkem panna, kui retseptis ette nähtud, muidu läheb untsu) ja keeta vaikselt seni, kuni glasuur kenasti läigib. Mmm, väga nämma..

 3. Köögiamatöör

  Väga hea retsept, tegin täpselt retsepti järgi ja olen väga rahul oma esimese kringliga. Kõik sõid ja kiitsid.

 4. Mina panin 50 g pärmipakist pool ja sai väääääga hea kringel. aga jah võid läheb sinna ikka korralikult 😛 aga ainult see selle heaks ka teeb. Tainaga jändamist nautisin esimest korda täiel rinnal 😛 meeldis see et või pannakse hiljem. jahu kogus oli ka paras.
  Glasuur tehke ikka selle mõruda kakaoga 😉

 5. minul sai küll väga hea kringel ja ma ei ütleks et see nüüd väga paks on jumalast paras , kui mitmekesi süüa .
  ja ma tegin nagu veel palmikuks et kui teed selle nn. ussi ära siis lõikad kolmeks lahti ja palmid ja siis alles teed ringi , siis on nagu rästi ilus välimus, kuid shokolaadi peks natuke rohkem panema kui retseptis siis oleks veeeel veeel parem. 😀
  Hästi hea ja tore retsept , teen kindlasti veel ! ;D

 6. küsimus seesugune et, räägitakse kakao-piima-või segust ja shokolaadikreemist mida peale panna. kas need kaks eri asja või üks, et kui kakao-piim-või segada-> tekib shokolaadikreem?:D
  noor küpsetaja-vabandan, kui väga tobe küsimus.

 7. Olen selle retsepti järgi juba 2 korda küpsetanud kringlit ja minu arust on see väärt retsept! Üks asi tundub natuke kahtlane- see, et kõige viimasena taignasse margariini lisada… Aga see selleks… Siiani on kringel supper hea tulnud… Kaneeli-suhkru segu ja rosinaid olen rohkem küll vahele pannud kui retseptis kirjas… Aga shokolaadiglasuur on minul küll välja tulnud… Alguses ta tulebki tibake vedel ju kuid tunnikese möödudes on glasuur juba täitsa tahke ja nämma! Oluline on muidugi, et suhkur kindlasti ära sulaks!

 8. kurb jälle, et on kasutatud väljendit 1/2 pakki pärmi. kui palju see on? ostsin kodumaist pärmi, mis oli 100g pakk, aga kõrval oli ka muud, mis oli 50g pakk ning seega panin oma kringlisse 50g pärmi. ei tea kas sellest, aga minu kringel sai kyll natuke kõva ja maitsetu. ainuke söödav asi oli glasuur, mille tegin niipidi, et lisasin võid kakao-suhkru-piimamassile nii, et väga vedel ei saaks (see tähendas seda, et suure osa võid viskasin minema). ja tundus veel, et 175 kraadi on natuke vähe, kuivatab kringli ära ja pruuniks ei jõuagi minna. kuna olen maksimalist, siis olen väga kurb, et antud juhiste järgi head kringlit kyll ei saanud :(

 9. Kringel ise tuli suurepärane aga vot selle glasuuri asja mina ei oska teha,tee kuidas tahad aga välja õige glasuur ei tule.Tuli selline tükkis kakao mass mis ujus seal margariini sees.tegin vist valesti või milles asi.

 10. aet ega jahu selles syydi pole et sul kypsetamine välja ei tule, oled mingi ylispets taignarull omast arust või?

 11. Kallis Aet!
  Enne,kui sa hakkad sellist kommentaari kirjutama loe enne retsept korralikult läbi.Sa arvad,et 800 g jahu on palju.Eks siis vaata ka kogust:12 inimesele!
  Kas sa üldse oskad lugeda?

 12. Kallis kringel!

  Oled Sa kunagi küpsetanud?!!! Ma ei usu eriti. 800 g jahu!!!!!!!!!!!!! Sellest tuleb ainult üks paks tomp ja tainas ei saa kerkidagi. Ärge seda retsepti küll proovima hakake, ma vaatan ainult peale ja mul hakkab halb.