Hartsho

500 g lambaliha, soovitavalt rinnatükist
1,8 l vett
2 mugulsibulat
2-3 küüslauguküünt
100 g värskeid tomateid või 2 sl tomatipastat
3/4 kl riisi
1/2 kl hapusid ploome või kreeke
võid
värsket koriandrit (kindza)
peterselli
värsket tilli
soola
pipart

1. Pese liha ja lõigata suupärasteks tükkideks arvestusega 3-4 tükki portsijoni kohta. Pane lihatükid potti vala külma veega üle ja lase keema. Eemalda vahukulbiga pinnale tulev vaht kuni seda enam ei teki.
2. Keeda madalal kuumusel 1,5-2 tundi. Seejärel lisa peenelt hakitud sibul, purustatud (noa küljega või pudrunuiaga) küüslauk, riis, hapud ploomid või kreegid, sool, pipar ja jätka keetmist veel 30 minutit. Vajadusel lisa keeva vett.
3. Prae tükeldatud tomatid võis ja lisa 5-10 minutit supile enne keetmise lõppu.
4. Serveerimisel lisa värsket hakitud koriandrit (kindza), peterselli või tilli. Rohelist peab olema palju. Selle koguse juures kuni 1/4 klaasi. Koos maitserohelisega lisa ka purustatud kreeka pähkleid.
Hüva nõu:
Supp peab olema paks aga ära riisiga liialda, sest siis võid supi asemel pudru saada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Hartsho

  1. Jaan-poiss, Gruusia hartshod keedetaksegi lambalihast, millest siis veel? Ise olen tulisuse mõttes lisanud ka surtsaka adzikat – ideaalne supp külma ilma puhuks, nämma :-)

  2. Ei saa sotti, miks see supp siis hartðo on? Kui ikka loomaliha asemel lambaliha kasutada, siis pole see enam gruusia hartðo, vaid lihtsalt lambalihasupp. Meie hapukapsasupp poleks ju ka enam hapukapsasupp, kui kapsa asemel hapusid õunu kasutada.

  3. kas sa ei oska lugeda või,selges eesti keeles ju,väga hea supp,just tegin,eriti praeguse külmaga sobib hästi