Jõulusai

0,5 l piima
25 g pärmi
1 kg jahu
2 muna
200 g suhkrut
200 g võid
soola
kardemoni
safranit
300 g rosinaid
tumedat rummi
määrimiseks muna

1. Pese rosinad ja pane 2-3 tunniks rummi sisse ligunema.
2. Hõõru pärm mõne teelusikatäie suhkruga vedelaks, sega leige piimaga, lisa sõelutuna pool jahu kogusest, sega läbi ja pane sooja kohta, puhta köögirätiku alla kerkima.
3. Sulata sool väheses leiges piimas. Vahusta või suhkruga ja munad suhkruga.
4. Kui taigen on kerkinud, lisa piimas lahustatud sool, vahustatud või, vahustatud munad, jahvatatud kardemon, piimas leotatud safran, rosinad (ilma rummita) ja ülejäänud jahu. Sega läbi ja pane taigen teist korda kerkima.
5. Kerkinult anna taignale saia kuju, pane küpsetusplaadile, lase soojas kohas puhta köögirätiku all veel mõni minut kerkida. Määri pealt munaga ja küpseta keskmise kuumusega ahjus umbes 45-60 minutit.
Jahtunud sai raputa üle tuhksuhkruga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga