Kodune majonees

30 g õli
1 väike sl sinepit
1 munakollane
soola
valget pipart
valgeveiniäädikat või sidrunimahla

1. Mikserda 1 väike sl sinepit munakollasega. PEA MEELES! Muna ei tohi olla külm.
2. Lisa mikserdamise algul õli mõne tilga haaval. Seejärel vähehaaval, peene nirena ülejäänud õli. Kogu aeg mikserdamist jätkates.
3. Kui soovitud kogus majoneesi on käes, maitsesta soola ja valge pipraga, veiniäädika või sidrunimahlaga (sidrun kalale).
Hüva nõu:
• Majoneesi õnnestumiseks peavad munad olema toatemperatuuriga. Kui soovid külmikust võetud munade soojenemisaega lühendada siis kasta muna hetkeks keevasse vette.
• Kodune majonees ei säili kauem kui 3-4 päeva külmkapis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga