Suitsuseakoot hautatud hapukapsastega

1 suitsuseakoot
1 kg hapukapsaid
1 dl õli või searasva
5 dl vett
suhkrut
soola

1. Aja vesi keedupotis keema, pane koot vette ja lase madalal kuumusel pehmeks haududa.
2. Kuni koot keeb, võta haudepott ja pane sinna koos vee ja õli või searasvaga hauduma ka hapukapsad. Jälgi, et hautamise vältel oleks haudepoti põhjas pidevalt vett.
3. Kui kapsad on poolpehmed, maitsesta need 1-2 tl jämeda soolaga. Kui kapsad on väga hapud võid maitset pehmendada vähese suhkru lisamisega.
4. Tõsta keenud koot väiksemale ahjupannile, kalla põhjapeale veidi keeva vett ning lase ahjus 200°C juures umbes tund aega pruunistuda.
Serveeri koos hautatud hapukapsaste ja kuumade keedetud kartulitega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga