Mulgipuder

1 kg kooritud (pudru-) kartuleid
1 l vett
100 g odratangu
soola

Kastmeks:
1-2 sibulat
100-150 g pekiga läbikasvanud sealiha
soola

1. Pane kartulid soolaga maitsestatud vette, puista pestud ja nõrutatud tangud neile peale. Hauta kaane all madalal kuumusel, kuni tangud on täiesti pehmed. Kartulid valmivad tavaliselt juba varem. Sega poti sisu puulusikaga enam-vähem ühtlaseks massiks ja maitsesta vajadusel soolaga.
2. Kastmeks kuumuta pannil madalal kuumusel tükeldatud sealihast rasv välja ja lase pruunistuda. Lisa juurde hakitud sibul ja maitsesta soolaga.
3. Tõsta puder taldrikutele, tee iga portsjoni keskele süvend ning tõsta sinna pekikastet.
Paku juurde külma piima.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Mulgipuder

  1. kruubiga, ikka kruubiga.. tanguga oleks koostisainete suhe teine ja löpptulemuseks tangu-kartulipuder.. 😉

  2. kartul ja kruubid veega potti…. värskelt köetud ahjus söed koomale lükata ja pott keskele….. 1,5- 2 tundi ahjus…siis lisan piima …. mikserdan ….. ja lisan soola… pannil….serveerin pannil praetud sibulate või pekikuubikutega……minuarust parim toit!!!!!!!….(ja väga odav 😉