Ühepajatoit

1 kg kondiga veisekarbonaadi
1 väike kaalikas
1 väike kapsapea
2 porgandit
1 kg kartuleid
2 mugulsibulat
1,5 l vett
1 sl õli
8 tera musta pipart
2 tl soola
maitserohelist

1. Pese ja puhasta köögiviljad. 2. Pruunista lihatükk suurema haudepoti põhjas mõlemalt poolt. Lisa vesi, neljaks sektoriks lõigatud sibulad ja sektoriteks lõigatud talvekapsas (kiiresti valmiv varane kapsas lisa koos teiste köögiviljadega). Hauta kaane all madalal kuumusel umbes pool tundi. Lisa 1 tl soola, 3-4 jupiks lõigatud porgandid ja umbes 1-1,5 cm viiludeks lõigatud kaalikas, hauta veel 10-12 minutit. Lao köögiviljade peale poolitatud kartulid, lisa peale ülejäänud sool ning pipraterad. Hauta kaane all veel umbes 20 minutit või kuni kõik ained on pehmed, tõsta vaagnale ja raputa üle värske maitserohelisega.
Hüva nõu:
Sama rooga võid valmistada ka ilma kondida muust pehmemast veiselihast ning samuti võid kasutada ka vähepekist sealiha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

31 kommentaari “Ühepajatoit

  1. Mulle tundub täiesti ühepajatoit, aga kapsalõmm vast midgai muud. Ühepajatoidust võib vabalt kapsa ka välja jätta.

  2. Seda toitu nimetavad vanemad inimesed Põhja-Eestis kapsalõmm`iks. Võimalusel valmistatakse see sea koodilihast. Leemest valmistatakse kaste leent kergelt kuumutades ja lisades (segada) lahtiklopitud muna ning värske till. Kaste on valmis kui muna on kokku tõmbunud. Väga lihtne ja maitsev söök. Kõlbaks liigitada ka rahvustoitude alla.