Värskekapsahautis hakklihaga

500 g seguhakkliha (veise-sea)
1 sl õli
2 mugulsibulat
1 kg kapsast
5 dl vett
1 lihapuljongi kuubik
purustatud musta pipart
soola

1. Haki sibulad ja hauta need paksupõhjalises kastrulis õlis läbipaistvaks.
2. Lisa hakkliha ja kuumuta segades, kuni liha punane värvus on muutunud hallikaks.
3. Vala juurde keev vesi ja peenestatud puljongikuubik.
4. Lisa tükeldatud või peenikesteks ribadeks lõigatud kapsas ja maitseained ning hauta kaane all umbes 30 minutit või kuni kapsas on pehme. Jälgi pidevalt hautist ja lisa aurustunud vee asemele uut, et roog põhja ei kõrbeks. Maitsesta hautis lõplikult soola ja pipraga ning serveeri kuumade keedetud kartulitega.
Hüva nõu:
Värske kapsas vajab vähem vedelikku ning võib ootamatult pudruks keeda, mistõttu seda peab pidevalt valvama. Talvekapsa puhul on vaja aeg-ajalt keeva vett lisada, et roog põhja ei kõrbeks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

69 kommentaari “Värskekapsahautis hakklihaga

  1. Laisk (loe:kaval) on kartulite asemel kohe kapsamögina sisse panna riisi.
    Maitseb hästi mädarõika-hapukoore seguga

  2. See koolisööklast tuttav söök võib olla väikeste lisanditega äärmiselt “seksikas”.
    Näiteks: 3-5 minutit enne valmimist lisa kapsaködile klaasitäis hapukoort, millesse lisatud ürdilist lihamaitseainet (tunde järgi) ja 1 tl jahu. Kaste saab soustim. Ja kui varieerida pulhongikuubikute maitsetega ja mõnikord lisada veidi muskaatpähklit või jalopenot. On tulemus iga kord rõõmustav