Abulameeste põdrapraad

1,5 kg põdralihafileed
250 g pekist sinki
tüümiani
soola
musta piparart
loomalihapuljongit
oliiviõli
3 heledat õlut (esimesele kokale)
3 tumedat õlut (teisele kokale)
kooritud kartuleid

1. Kaks kokka lähevad kööki ja otsivad välja lõikelauad, noad-kahvlid ja muu.
2. Avatakse esimesed õlled.
3. Ülessulatatud ja 2 tundi jämedas soolas istunud põdrafilee asetatakse küpsetusplaadile. Määritakse sisse soola, pipra, tüümiani ja õliga.
4. Lõikuda pekisest singist viilud ning asetada sissemääritud põdra peale.
5. Puljong valada küpsetuspannile. Ja kõik 220°C ahju. Avada teine õlu.
6. Teise õlle lõppedes minnakse kööki ja tõstetakse pann ahjust välja. Lisatakse pannile vett, pööratakse liha teistpidi ning asetatakse singiviilud peale nii, et värskemad jäävad ülemisse kihti. Lisasime ka kartulid. Seejärel põder tagasi ahju temperatuuril 200°C.
7. Avatakse kolmandad õlled.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Abulameeste põdrapraad

  1. nagu ma aru saan, siis peale kolmandat õlu lastakse mõnusat õlleuimast und ja põder kärssab ahjus. Te olete ühe väga tähtsa komponendi oma retseptist välja jätnud. Suitsuanduri! Ehk äratab seegi teid enne kui………