Riisivorm hakklihaga

250-300 g basmati riisi ( pikateralist)
3-4 tomatit /hapukurki
riivjuustu
muna
400 g hakkliha

Riis ahju paisuma.
Samal ajal praen ära hakkliha (munaga, sibulaga vastavalt kellegi soovile). Tükeldan tomati (võib teha tomati asemel hapukurgiga, tuleb ka superhea). Kui riis on u. 20 minutit ahjus olnud, valan praetud hakkliha sinna hulka, segan. Lisan ka tomati, segan kõik ning hoian veel 5-10 min ahjus, enne lõppu lisan riivjuustu. Tule maha keerates lasen ahjus tal veel u. 5 min. seista.
Tulemus väga hea, eriti soovitan hapukurgiga, jätab sellise hea kõrvalmaitse, aga neile kes hapukurki ei armasta, võib tomatiga proovida. meie pere üks lemmikuid :)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

11 kommentaari “Riisivorm hakklihaga

  1. hea et siiski tehtud sain selle roa…kuigi algus oli juba päris segane,et riis panna ahju paisuma?

  2. väga imelikult on pandud jah.just riisi pehmeks saamise kohta,kui ma poleks komentaare vatanud siis oleks vist toit proovimata jäänud.

  3. Pange riis paksupõhjalisse kastrulisse, valage 2 tassi kuuma vett iga tassi riisi kohta. Kui soovite, lisage soola. Laske keema, katke kaanega ja keetke väikesel tulel 15-20 min või kuni riis muutub pehmeks ja vesi on kadunud. Või pange riis sobivas anumas praeahju, katke kaanega, keetke seda eelsoojendatud ahjus 15-20 min või kuni riis muutub pehmeks.

    Vb aitab see ;D

  4. ma ei saa hästi aru, kuidas riis ilma vedelikuta saab ahjus paisuda?
    ja mis see ahju temperatuur peaks olema?

  5. ma vist keedan parem riisi ära ja proovin nii teha…kuidas ma muidu selle ahju paisuma paneks siis:))

  6. Eks see vist nii olegi. Ainult, et ahi peaks piisavalt kuum olema, et potis teatud protsessid toimuma hakkaks:)

  7. “Riis ahju paisuma.” Palun selgitage, mida see peaks tähendama? Panen riisi veepotti ja selle poti koos riisiga tõstan ahju?