Hapukoorekook 1

Põhi:
4 muna
1 kl suhkrut
400 g hapukoort
3 kl jahu
4 sl kakaod
2 tl soodat

Vahele hapukoort

Kreem:
200 g hapukoort
2 sl kakaod
1 kl suhkrut

1. Munad vahustada suhkruga tihedaks vahuks.
2. Lisa juurde hapukoor ja sega korralikult.
3. Jahu, kakao ja sooda sega korralikult läbi teises kausis ja sõelu muna-suhkru-hapukoore segusse, sega korralikult. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud plaadile.
4. Küpseta 200°C juures 10 minutit.
5. Kui esimene plaaditäis on ahjus, korda punkte 1-4.
6. Pane esimene plaaditäis tagurpidi alusele ja eemalda küpsetuspaber, lase natuke jahtuda.
7. Määri vahele ohtralt maitsestamata hapukoort ja peale teine plaaditäis.
8. Sega kreemiained ja keeda(nt. teflonpannil) tasasel kuumusel ilusti läikivaks kreemiks pidevalt segades.
9. Lõika koogil ettevaatlikult ääred sirgeks ja kata pealt ja külgedelt kreemiga.
Väga ilus jääb kui veel sooja kreemi sisse vaba käega hapukoorest triipe vm. kujundeid vedada. Kook tahab seista mõni tund kuni üle öö jahedas, et saaks hea mahlane.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Hapukoorekook 1

  1. on tõesti supereha kook! mees muudkui vooris köögi ja toa vahet :) mina jagasin kogused pooleks (poolest taignakogusest põhi, poolest pealmine osa) ning tuli suur kook küll.

  2. Hästi, hästi hea kook oli, soovitan kindlasti kõikidele . Ise tegin emadepäevaks seda, emalegi maitses väga. Super kook 😉