Okroshka ehk külmsupp kaljaga

260 g hapukapsast või värskeid kurke
200 g keedetud kartuleid
80 g keedetud porgandit
120 g rohelist sibulat
2 keedetud muna
maitserohelist
suhkrut
sinepit
1,1 l leivakalja
100 ml hapukapsa soolvett

1. Pigista hapukapsastest soolvesi välja ja peenesta kapsad. Kurna soolvesi ja sega kaljaga.
2. Lõika kartulid ja porgand väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Hõõru hakitud sibulapealseid vähese soolaga, kuni mahl eraldub. Haki munavalge. Hõõru munakollased koos sinepiga kausipõhjas lahti ning maitsesta.
3. Sega kõik komponendid kokku, vala kali peale, sega hästi läbi ning maitsesta soola, suhkru ja rohke maitserohelisega.
Serveeri temperatuuril 12-14°C.
Hüva nõu:
Enne laualeandmist hoia suppi külmikus või lisa serveerimisel väikesi jäätükikesi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga