Kergsoolalõhe

1 kg lõhefileed
5 koriandriseemet
1 sl suhkrut
1,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1,5 tl meresoola
2 punti tilli

Sinepikaste:
1,5 sl teravamaitselist sinepit
1 sl suhkrut
2 sl valgeveiniäädikat
5 sl oliiviõli
1 sl hakitud tilli

Kaunistuseks salatilehti ja 0,5 tl roseepipart

1. Lõika lõhefilee pooleks ja eemalda kõik luud.
2. Purusta uhmris koriander ja sega suhkru, pipra ning soolaga. Määri segu kalatükkide sisepooltele. Haki jämedalt till ning aseta kalale. Pane kalapooled kokku ja keera fooliumisse.
3. Hoia külmas vajutise all 1-2 päeva. Vajutiseks sobib näiteks lõikelaud koos ühtlaselt jaotatud raskustega.
4. Keera vajutise all olevat lõhet paar korda ringi.
5. Kaabi maitseandjad ära ja lõika lõhest õhukesed viilud.
6. Sega kokku kõik kastmeained.
Serveeri lõhe taldrikutele koos veidikese kastme ja salatilehtedega. Kaunista tillioksakesega. Riputa peale roseepipart. Ülejäänud kaste paku lauale eraldi nõus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

268 kommentaari “Kergsoolalõhe

  1. lõhe ja koriander??? ei ei ei
    Ka ei lisata lõhele soolamise ajaks pipart.

    Hea lõhe saab meresooola, natukese suhkru ja värske tilliga. mingit pressi pole vaja ja valmis on see max 24 tunniga. Serveerimiseks määri toorjuust saiale, siis lõhe,natuke pipart, värkest tilli ja sibulat. Kes tahab võib kõrvale haugata ka sidrunit või riivida sidruni koort. Krehvtisema tulemuse saab kui lisada saiale kõige tippu ka tsipake hapukoort.