Lillkapsavorm hakkliha ja juustuga

600 gr lillkapsast (võib ka külmut.)
300 g hakkliha
150 g riivitud juustu
1 aedvilja puljongi kuubik
100 g rohelist sibulat
200 g 10% rõõskakoort
100 g hapukoort
3 muna
rasvainet
suhkrut, soola, pipart, hakklihamaitseainet, ketshupit, mõni ürtki

1. Paned lillkapsad koos puljongikuubikuga pehmeks keema.
2. Pruunistad hakkliha.
3. Lõikad rohelise sibula kääridega peenikeseks.
4. Valmistad vormile valatava kastme järgmiselt: segad 3 muna, lisad pool tükeldatud rohelisest sibulast ja hapukoore, valad juurde rõõskkoore ning maitse järgi pipart, soola, suhkrut. Segad kõik kokku.
5. Määrid panni rasvainega, laotad tihedalt kihi keedetud lillkapsast ahjuvormile (u. poole keedetud kogusest), kannad teise kihina peale pruunistatud hakkliha, puistad hakklihale allesjäänud tükeldatud rohelise sibula, laotad hakklihale ülejäänud keedetud lillkapsa. Kui lillkapsas laotatud, valad ühtlaselt peale p.4. valmistatud kastme.
6. Katad vormi riivjuustuga ja pistad 20-ks minutiks ahju 150°C peale, ülevalt kütmisega.
7. Roog on valmis, kui juust hakkab pruunistuma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga