Vürtsine ploomikeeks

4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl suhkrusiirupit
1 sl piparkoogimaitseainet (nt. Santa Maria)
200 g võid või margariini
2 tl küpsetuspulbrit
4,5 dl nisujahu
10 kuivatatud musta ploomi
võid ja riivsaia vormi jaoks

Pane kuivatatud ploomid vähesesse vette ligunema.
Sega suhkrusiirup ja piparkoogimaitseaine, lase segul hetkeks keema tõusta ja jahuta seejärel. Sulata kastrulis või. Vahusta munad ja suhkur ning lisa selle hulka siirupisegu. Seejärel lisa segule vaheldumisi sulatatud või/margariin ja küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Viimasena lisa tükeldatud ploomid. Vala taigen rasvaga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta ahjus 175°C juures umbes 45 minutit. Torgi kooki hambaorgiga, kui ork jääb puhtaks on kook valmis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga