Sulatatud juustu kook shokolaadi kattega

5×150 g Eesti Light naturaalne sulatatud juust
200 g kaeraküpsiseid (digestive)
100 g võid
100 g Toblerone valget shokolaadi
marju (nt. maasikaid)
4 muna
suhkrut maitse järgi

1. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga, vajuta kergelt vormi põhja.
2. Sega 4 karpi sulatatud juustu suhkru ja munadega.
3. Katke põhi marjadega (hea nõuanne – kui kasutate nt. külmutatud marju, siis pannes nad kaussi sulama, tekib kausi põhja pisut marjade mahla moodi vedelikku – pange väike kogus sellest muna-sulatatud juustu segusse. Kuid mitte palju, muidu tapate juustu maitse).
4. Valage juustu-suhkru munasegu põhjale.
5. Küpsetage kuni pealt pruun.
6. Laske koogil täielikult jahtuda.
7. Segage sulatatud shokolaad ja juust (1 karp) omavahel ja glasuurige kook.

NB! Kook on parim kui ta on õhuke, nii et ärge pürgige kõrgustesse kuigi võib tunduda, et mässamist on palju, on tegelikult valmistamine imelihtne.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

36 kommentaari “Sulatatud juustu kook shokolaadi kattega

  1. Nii, läks just ahju. Olen hetkel väääääga skeptik, sest kasutasin merevaiku, mis ongi Eesti light sulatatud juust nagu retseptis… kui maitse toorena kokkusegatuna oli küll väga veidralt soolane ja magus ühtekokku. Näis mis saab….Ilmselt oleks pidanud kasutama ikka toorjuustu.