Hakklihatäidisega ahjukartulid

4 kartulit
500 g lamba- või veisehakkliha
1 hakitud sibul
suur törts Worcestershire kastet
300 ml veiselihapuljongit
1 sl tomatipastat
pisut piima
tükike võid
50 g Cheddar juustu, riivitult

1. Keeda kartulid. (Võid seda teha ka mikrolaineahjus – 20 minutit võimsusel 750 W.) Samal ajal küpseta pannil hakkliha ja sibulat, kuni see on kuldne ja hakkliha pole enam roosa (u 10 minutit). Lisa Worcestershire kaste ja kuumuta 1 minut. Lisa puljong ja tomatipasta. Sega hoolega ning jäta 20 minutiks hauduma.
2. Lõika iga kartul pooleks ja õõnesta sisu kaussi, jättes koore külge vaid õhukese kartulikihi. Suru kartulisisud kahvliga puruks, maitsesta, lisa piim ja või ning sega pehmeks ja ühtlaseks.
3. Kuumuta grillahi. Pane kartulipoolikud madalaservalisse küpsetusvormi, tõsta kartulikoortesse lihasegu ja peale kartulipüreed, kõige peale raputa riivitud juustu. Grilli, kuni juust on sulanud ja kartulikausi sisu on läbikuumenenud. Serveeri koos aurutatud roheliste köögiviljadega.

Retsept ajakirjast OmaMaitse
Telli ajakiri siit: www.omamaitse.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Hakklihatäidisega ahjukartulid