Rabarberikook

Taigen:
4 sl suhkrut
1 muna
100 g küpsetusmargariini
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 muna
4 sl suhkrut
1 tl kaneeli
2 dl hapukoort
200-400 g rabarberit

Taigen:
1. Muna vahustada suhkruga, lisada toasoe margariin ja vahustada veel.
2. Lisada küpsetuspulbriga segatud jahu, taigen segada ühtlaseks.
3. Äärega koogivorm vooderdada taignaga.

Täidis:
1. Vahustada muna suhkruga, lisda hapukoor ja kaneel ning segada hästi läbi.
2. Täidis valada taignale.
3. Laduda täidisele rabarberi tükid mis on enne hoitud suhkrus (Võib üle riputada veel suhkruga).
4. Küpsetada 200°C juures 25-30 minutit.
Serveerida jahutatult.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

14 kommentaari “Rabarberikook

  1. on üldteada, et kuuma täidisega kooki ei lõigata kohe lahti vaid lastakse küpsetisel tund-paar laual jahtuda. Ära löö takka üles, Rita.

  2. ei tea kui suure vormi jaoks see mõeldud on siis umbes.kas väikse või suure….olen ennegi retsepti järgi teind agha,kas valel vormi või panniga…

  3. Super kook! Olen 2 korda teinud ja tuleb imehästi välja. väga maitsev on. Ainult ma pean törts kauem küpsetama u. 40min.

  4. Kasutasin küpsetamiseks klaaskaussi, mitte tordivormi ja ilusti küpses läbi selle ajaga ja väga hea tuli.

  5. Ma natuke eelküpsetasin koogipõhja ja siis alles valasin täidis peale. Vääääga hea tuli välja! :)

  6. võibolla oli sul liiga väike vorm ja täidis jäi liiga paks (kõrge). Mina olen sama kooki teinud paar kolm korda ja on alati hirmus hea tulnud.

  7. No tõesti aitähh :(! Tegin koogi valmis väljas oli juba täitsa küps lõikasin lahti ja siis pool täidist voolas välja panin paariks minutiks veel siis tagasi ahju ja siis kõrbes taigen ning täidis oli ikka väga vedel!