Tosca kook

Taigen:
10 g võid või margariini
2 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima

Glasuur:
100 g võid
1 dl suhkurt
2 sl nisujahu
2 sl piima
80 g mandlilaaste

1. Määri rasvainega ja raputa riivsaiaga üle lahtikäiva põhjaga vorm mille läbimõõt on u. 24-26 cm.
2. Sulata ja jahuta rasvaine. 3. Vahusta munad ja suhkur ning sega jahu koos küpsetuspulbriga rasvaine hulka. Viimasena lisa piim ja sega taigent võimalikult vähe. 4. Kalla taigen vormi ja pane 200°C ahju alumisse ossa u. 25 minutiks küpsema.
5. Mõõda glasuuri ained kastrulisse ja kuumuta segu kogu aeg segades, kuni glasuur pakseneb. Kalla glasuur koogi peale ja aja ühtlaselt laiali.
6. Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kaunilt pruun.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

73 kommentaari “Tosca kook