Hot Cross Buns

7,5 dl nisujahu
25 g pärmi
0,75 dl tuhksuhkrut
1 tl soola
1 tl kaneeli
1 dl rosinaid
30-35 g apelsinikoort
2 sl võid
0,5 dl piima
1,5 dl vett
1 muna

Peale:
1 sl vett
1 sl suhkrut

Murenda pärm kaussi ja vala peale soe piim (37°C)
Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, sool, kaneel, leotatud rosinad ja apelsinikoor. Sulata margariin ja lisa vesi, kuumuta 37°C-ni. Sega omavahel piim-pärmisegu, kuivained ja vee-võisegu ja valmista sellest ühtlane taigen. Lase taignal kahekordseks paisuda rätiku all soojas kohas. Vormi taignast 10 -12 ümarat taignakuuli ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase neil veel 25 minutit kerkida. Lõika terava noaga ettevaatlikult ristike iga kukkli peale ja küpseta neid 225°C juures u. 15 minutit. Keeda suhkrust ja veest siirup ja pinselda sellega ahjust võetud sooje kukkleid.
Hüva nõu:
Kui kasutad kuivpärmi, soojenda taignavedelik u. 40-45°C-ni ja pärm sega seejuures jahu hulka mitte vedelikuga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga