Shokolaadi – karamellikook

Taigen:
2 dl nisujahu
2 sl suhkrut
75 g võid

Täidis:
100 g martsipani
50 g shokolaadi
2 sl nisujahu
½ tl küpsetuspulbrit
2 muna
½ dl siirupit
50 g void
1½ dl vahukoort

Kaunistamiseks:
tuhksuhkrut

1. Haki jahu, suhkur ja või ühtlaseks taignaks. Suru taigen ümmarguse (u. 25 cm) koogivormi põhja ja äärtele ning aseta 30 minutiks külmkappi.
2. Kuumuta ahi 200°C-ni.
3. Riivi martsipan ja haki shokolaad, lisa kõik täidise ained ning sega ühtlaseks taignaks.
4. Vala täidis koogivormi ja küpseta ahjus u. 30 minutit.

Jahtunud koogile sõelu peale veidi tuhksuhkrut (soovi korral kasuta mustrilist tordipaberit). Serveeri vahukoore ja kohviga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Shokolaadi – karamellikook