Õunakook mandlimassiga

125 g küpsetusmargariini või võid
3,5 dl nisujahu
0,5 dl tuhksuhkrut
1 muna

Täidiseks:
3-5 hapukat õuna
250 g mandlimassi
3 muna
1 dl piima
0,5 dl suhkrut (võib ka pool kogusest tavaline suhkur ja pool fariinsuhkur)

Sega kokku kõik taignapõhja ained ja vooderda sellega u. 26 cm läbimõõduga koogivorm. Tõsta vorm 30 minutiks külmkappi seisma. Samal ajal koori õunad, puhasta seemnesüdamikest ja viiluta. Riivi mandlimass jämeda riiviga. Sega omavahel mandlimass, muna ja piim ning kalla saadud segu vormi taigna peale. Vajuta õunaviilud segusse. Puista peale suhkrut ja küpseta 200°C juures ahju alumises osas u. 30-40 minutit. Paku kooki leigena vaniljekastme, jäätise või vahukoorega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga