Maasika – juustukook

Põhi:
160 g LU Digestive küpsiseid (u. 16 tk)
50 g sulatatud võid

Täidis:
2 lehte zelatiini
2 sl vett
400 g maitsestamata toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
2 tl vanilliinsuhkrut
3-4 tl riivitud sidrunikoort
1,5 sl sidrunimahla
3 dl vahukoort

Kaunistamiseks:
0,5 l maasikaid
vahukoort

Leota zelatiini külmas vees vähemalt 10 minutit.
Lõika küpsetuspaberist lahtikäiva koogivormi suurune ketas (läbimõõt u 22 cm) ja aseta koogivormi põhjale voodriks. Purusta küpsiseid, sega küpsisepurusse sulavõi.
Suru segu soojalt koogivormi põhja ning lase külmkapis jahtuda.
Sega tuhksuhkur, vanilliinsuhkur, sidrunimahl ja -koor toorjuustuga. Sulata zelatiin väheses keevas vees, jahuta ning lisa toorjuustusegule.
Kalla täidis vormi koogipõhjale. Jäta kook vähemalt 12 tunniks külmkappi tarretuma.
Enne lauale andmist võta kook vormist välja, kata küljed vahukoorega ning kaunista kook maasikatega.
Serveeri võimalikult külmalt!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Maasika – juustukook

  1. See juustukook küll välja ei tulnud, ei tarretunud ära jäi selline vedel.
    ei tea kas oli midagi puudu jäänud või ma ei tea , igatahes mul välja see ei tulnud …