Kook Laisk pühapäev

1 pk Vilma või Kalew`i pannkoogijahu
õunu
umbes pool klaasi suhkrut
soola
kaneeli või kaneelisuhkrut
vaniljesuhkrut
1-2 sl õli või 100 g 1 munaga vahustatud margariini

1. Sega pannkoogijahusse sool, suhkur, vaniljesuhkur ja rasvaine; lisa nii palju vett, et segades tunduks tainas paksu hapukoore taoline (liiga vedelas taignas vajuvad õunatükid põhja ja kipuvad kõrbema, liiga paksule taignale jääb toore jahu maitse ja see ei kerki hästi.)
2. Koori ja tükelda õunad ca. poole cm-ks kuubikuteks, sega kaneeli ja suhkruga. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud või rasvatatud ja riivsaiaga üle puistatud ahjuplaadile, peale puista kaneelised õunakuubikud ja- ahju!
3. Küpseta nii kaua kuni kook on ilusti kerkinud ja kuldpruun.

Jätkub ka suurele perele, väiksema pere küpsetaja võib vabalt teda külmikust ka järgmisel päeval serveerida.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga