Jaanalinnu minestroone Milanese

1 jaanalinnu kael
3 sl võid
1 purustatud küüslauguküüs
1,25 dl viilutatud mugulsibulat
1,25 dl tükeldatud sellerit
1,25 dl tükeldatud rohelist pipart
1,25 dl hakitud seeni
1,25 dl tükeldatud värsket kabatshokki
3 keskmise suurusega kooritud ja tükeldatud kartulit
5 dl kooritud, seemnetest puhastatud ja tükeldatud tomatit
2 tl Worcestershire`i kastet
1 tl kuivatatud basiilikut
0,5 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl kuivatatud punet
1 tl soola
5 dl keedetud penne pastat
3 sl värskelt riivitud Parmesani juustu
vett

1. Keeda jaanalinnu kaela tasasel tulel 2 liitris vees ja kaane all 3-4 tundi, kuni liha luude küljest lahti on tulnud. Nõruta liha ja jäta vedelik tagavaraks.
2. Eemalda liha luudelt ja jälgi hoolega, et liha hulka ei jääks ühtki luud.
3. Kuumuta suures potis või, lisa küüslauk, sibul, seller, roheline pipar, seened ja kabatshok ning prae neid rasvas kuni pehmenemiseni. 4. Lisa kartul ja tomatid ning prae samuti võis 5 minutit.
5. Vala 1,25 l eelnevalt kõrvale pandud vedelikust koos 5 dl lihaga potti. Lisa Worcestershire`i kaste, basiilik, tüümian, pune ja sool. 6. Hauta õrnalt 15-20 minutit. Sega juurde nuudlid ja juust ning keeda paar minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga