Kartulipuder sea suitsupõsega

muredaid kartuleid ehk pudrukartuleid (vastavalt sööjate arvule)
piima (tunde järgi)
sea suitsupõske (nii palju kui süda kannatab)
soola

Lisaks maitse järgi hapukoort ja hapu- või värsket kurki

1. Koori kartulid, lõika suhteliselt väikesteks tükkideks ja pane keema.
2. Kuubikusta suitsupõsk ja prae pannil läbi.
3. Tõsta pehmeks keenud kartul tulelt, kurna, vala peale piim (soovitatakse küll kuuma piima, aga oma kogemusest võin öelda, et piisab ka toatemperatuurist, tõsta külmkapist välja nt. kartulikoorimise algul) ja lase mikseriga pudruks. NB! Ei soovita kasutada nuimikseirt, sellega võib kergesti pudrust klistiir saada!
4. Lisa juurde pekikuubikud (eriti ebatervislik ja maitsev on lisada ka väljanõrgunud rasv :-)) ja sega juba lusikaga kõik läbi.
5. Maitse ja lisa vajadusel soola.
6. Tõsta taldrikule, vala tahtmise korral hapukoorega üle ja söö kõht kõvasti täis.

Juurde võib suvisel ajal pakkuda värske kurgi, talvisel ajal hapukurgi viile.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

68 kommentaari “Kartulipuder sea suitsupõsega