Täidetud paprikad

500 g seguhakkliha
250 g riisi
150 g musti oliive (kreeka stiilis, näiteks Fragata)
100 g sinihallitusjuustu
0,5 karpi pruune shampinjone
1 keskmine sibul
4 küüslauguküünt
200 ml vahukoort
oliiviõli
musta pipart
soola
1 kg paprikaid
1 tl pestot
Guinessi õlut (kõlbab ka muu tume õlu)

1. Keeda riis parajalt pehmeks.
2. Puhasta paprikad, haki oliivid, juust, sibul, shampinjonid, küüslauk.
3. Prae hakkliha pannil, kui liha hakkab pruunistuma lisa sibul ja küüslauk. Prae paar minutit, siis lisa oliivid ja seened. Kui seened on küpsed, lisa sinihallitusjuust ja riis, maitsesta soola ja pipraga, vala peale pool pudelit Guinessi õlut (u. 1 klaasitäis) ja hoia veel 1 minut tulel.
4. Täida paprikad seguga, vala ahjuvormi veidi oliiviõli, lao paprikad vormi.
5. Küpseta keskmisel kuumusel ahjus ca 30 minutit, vala juurde 2 klaasi vett.
6. u. 20 minuti pärast vala juurde vahukoor, maitsesta kastet soola ja pestoga, lase ahjus podiseda kuni kaste muutub kreemjaks (5-10min).
Serveeri kuumalt. Juurde võid pakkuda keedetud kartuleid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga