Lihaseljanka

200 g vasikapraadi
100 g keedetud loomaliha
100 g keedusinki
100 g viinereid
100 g keedetud neeru
2-3 sl võid
2 sibulat
2 sl tomatipüreed
pipart
loorberit
suhkrut
soola
3-4 väikest hapukurki
3 l puljongit
(½ sidrunit)
hapukoort ja
hakitud maitserohelist

1. Kuumuta tükeldatud sibul võis, veidi hiljem lisa tomatipüree, tükeldatud hapukurgid, maitseained ja hauta koos 5-10 minutit.
2. Vala peale kuum puljong, keeda läbi, lisa tükeldatud liha ja vorst ning kuumuta keemiseni.
3. Lauale andmisel lisada sidrunilõigud, hakitud maitserohelist ja hapukoort.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

76 kommentaari “Lihaseljanka

  1. neerudel on spetsiifiline maitse,mis paljudele ei meeldi ja mina panen selle asemel seakoodi ja südame keema ja teise poti põhja panen õliga praadima sibula,seejärel tom.pasta,suitsusinki,grillvorsti,marin.kurki,viinereid.maitsestan pärast liha ja südame tükeldamist ja kokkusegamist sidrunipipra,puljongipulbri,aroomisoolaga.segü külmikusse ja vajadusel keedan

  2. Lisaks neerudele ja oliividele, mis annavad seljankale õige konsistentsi, peaksid sinna kuuluma ka kapparid. Muuseas- nn. vene ajal tehti head seljankat mitmes restoranis üle Eesti. Täna pannakse nii mõneski käidavas kohas menüüsse seljanka küll, ent jäetakse selgitamata, et ta kodune on(kartulitega ja ilma peamiste komponentideta).
    Läbi aegade kõige paremat seljankat olen koos erinevate seltskondadega söönud Glorias.

  3. See retsept väga laisale inimesele.õige puljong keedetakse kondist ja kuhu jäävad oliivid. komponente kahtlaselt vähevõitu

  4. Aga õige lihaseljanka retseptis peab tingimata olema vees leotatud ja puhtas vees keedetud neerud,siis suitsusink kamaraga,liha ja viinerid vot nii !!