Kõrvitsasupp curryga

1 kg kollase viljalihaga kõrvitsat
1 sibul
1 küüslaugu küüs
2 sl päevalille- või kõrvitsaõli
1 l juurviljapuljongit
1/8 l rõõska koort
1 sl teravamaitselist curryt (ilma kuhjata)
Maitseks rasvast hapukoort ja soola.

Kõrvits koorida, hööveldada või kuubikuiks lõigata. Sibul ja küüslauk peenestada. Kuumutada pannil õli, lisada küüslauk, sibul ja kõrvits. Keskmise kuumuse juures 3 minutit praadida. Seejärel lisada puljong ja koor. Maitsestada curryga, vajadusel lisada soola. Lasta keema minna ja tasasel tulul 10 minutit podiseda lasta. Supp püreerida ning korralikult läbi segada. Kaunistada hapukoore ja röstitud kõrvitsaseemnetega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Kõrvitsasupp curryga

  1. puljong ja koor ei lähe korraga sisse…
    vahukoor lisatakse keema läinud puljongile peale ning enam ei keedeta. poleks paha ka terake muskaati köige löpuks.
    Peenema maitse saamiseks
    “kustutatakse ” kuumus juurviljadel pannil sörtsu valge veiniga
    ning hulgaliselt hakitud peeterselli ja porrut…