Värske ja kerge suvesalat

punt (või pool pead) jääsalati lehti
pool suvekõrvitsat
pool peotäit rucola salati lehti
250 g kanafileed
pool punast greipi
teelusikas rohelist pestot
parmesaani juustu
kappareid
värsket tüümiani
sorts oliivõli

1. Pese salat ja jäta nõrguma. Puhasta greibiviilud.
2. Viiluta suvekõrvits ca 1 cm paksusteks seibideks ja need lõika omakorda pooleks. Tükelda kanafilee ca 1 cm kuubikuteks või ribadeks.
3. Prae õliga suvekõrvitsa viilud ja pane majapidamispaberile nõrguma. Korda sama kanaga (ohutuse mõttes jäta kanafilee tükid pärast pruunistamist paariks minutiks kaane alla pannile nõrguma).
4. Rebi vahepeal kuivanud jääsalatilehed väiksemaks ja laota taldrikule.
5. Kahvliotsaga määri salatile pestot.
6. Puista salatipõhjale rucola lehed, seejärel praetud kana ja suvekõrvits, greibitükid. Lisa maitse järgi kappareid, riivi peale parmesaani juustu ja lõpetuseks rebi tüümiani.

Kogused on tegelikult suuresti maitseasi. Olulised komponendid on suvekõrvits, jääsalat, pesto ja kapparid. Kõike muud võib asendada (kanafilee asemel näiteks sinki, greibi asemel näiteks punaseid sõstraid).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga